به گزارش خبرگزاری مهر، در نشستي با حضور غلامرضا شافعی، رئيس جهاد دانشگاهي و روساي دانشگاه هاي مهم كشور و نيز رئيس پژوهشكده رويان، روند پيشرفت طرح هاي مشترک و مورد حمايت ايدرو با اين مراكز بررسي كردند.
رئيس هيئت عامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران با اشاره به روند پيشبرد طرح هاي تحقيقاتي در دست اجرا و به نتيجه رسيده در مراكز دانشگاهي و پژوهشي مهم كشور اظهارداشت: دانش فني به دست آمده در طرحهاي مشترک با مراكز دانشگاهي و پژوهشي كه عمدتا در حوزه صنايع نوين و پيشرفته است، آماده ارائه به سرمايهگذاران بخش خصوصي و عمومي غيردولتي است.
وي افزود: سياست كلي سازمان گسترش اين است كه وارد طرح هاي جديد پژوهشي نشده و مالكيت معنوي تحقيقاتي را كه به نتيجه رسيده و داراي توجيه فني و اقتصادي بوده و متعلق به اين سازمان است، به خريداران عرضه كنيم تا در صورت تمايل سرمايه گذاري كنند.
شافعي گفت: اگر تجاري سازي يک طرح صنايع پيشرفته براي كشور لازم باشد و توجيه اقتصادي داشته باشد ولي سرمايه گذار بخش خصوصي راغب به اجراي آن نباشد، ايدرو آن را اجرايي خواهد كرد.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: طرح هاي مورد حمايت سازمان بايد علاوه بر دارا بودن توجيه اقتصادي، محصولاتي را عرضه كنند كه قيمت و كيفيت قابل رقابت داشته و مصرف كنندگان داخلي و خارجي با رضايت آن را مصرف كنند.
در اين جلسه مقرر شد كارگروهي متشكل از معاونان و مديران سازمان گسترش و روسا و مديران دانشگاه ها و مراكز پژوهشي و جهاد دانشگاهي، پيشرفت طرح هاي مشترک با ايدرو را به صورت ماهیانه مورد بررسي و كنترل كارشناسي قرار دهند و در صورت تصويب، طرح هاي جديدي در حوزه صنايع پيشرفته را بصورت مشترک به اجرا درآورند.
گفتني است، سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در حال حاضر 6 پروژه در فرآیند SBDC به ارزش 13.75 میلیارد ریال با مراکز جهاد دانشگاهی در دست اجرا دارد كه برخي از اين طرح ها شامل ساخت آنتي بادي ضد سرطان، ساخت ركتيفاير صنعتي آمپربالا، UPS فشار قوي و توليد منسوجات ضد آتش است.
همچنين در سال هاي اخير 16 پروژه مشترک ايدرو با مراکز جهاد دانشگاهی به ارزش 27.15 میلیارد ریال در فرآیند SBDC خاتمه یافته است. یک پروژه نيز با عنوان سامانه هوشمند ارتباطات خودرویی (CVT) در فرآیند نوآوری با مرکز جهاد دانشگاهی شریف به مبلغ 55 میلیارد ریال در حال اجرا است.
بررسي روند پیشرفت پروژه ها و اولویت تداوم و کاربرد آنها، ارزشگذاری دانش فنی و شیوه مالکیت دانش فنی ها، تجاری سازی طرحهای خاتمه یافته و نحوه ادامه پروژه تا تولید و عرضه محصول و نيز بررسي محل ایجاد پایلوت در برخي پروژه ها، از جمله مباحثي بود كه در جلسه رئيس هيئت عامل ايدرو با رئيس جهاد دانشگاهي و روساي برخي دانشگاه ها مطرح شد.
نظر شما